Tort cu multa ciocolata si cirese

Ieri a fost o zi importanta, sotul meu a implinit anii! Asa ca am pregatit o nebunie de tort: multa ciocolata, frisca, cirese, alcool…perfect barbatesc :). Minunat! Chiar daca are multa ciocolata, este foarte racoros!
Pentru blat m-am inspirat din “Marquise cu ciocolata si cirese” din GoodFood. Adica:

- 100 g ciocolata (am folosit de menaj 55% cacao);
– 50 g unt;
– 2 oua;
– 1 plic zahar pudra vanilat plus 2 linguri zahar tos;
– 50 g faina;
– 1 lingurita praf de copt;
– 1 lingura cacao.

Partea de cirese bete:

– 250 g cirese taiate in doua fara samburi;
– 5 linguri visinata.

Crema a fost creatie de moment, pentru ca cineva mititel incepuse sa fie nerabdator :)

– 400 g ciocolata (am folosit 250 g milka cu lapte si 150 g menaj 55% cacao);
– 1 plic gelatina (10 g);
– 100 ml apa pentru gelatina;
– 700 ml frisca.

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.

Apoi ne apucam de blat. Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul.

Inainte de topire
Dupa topire

Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema.

Inainte de bataie :)
Dupa bataie :)

Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca.

Apoi se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza.

Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc.
Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.

Crema:

Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur…

… se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin.

Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat.

Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.

Apoi se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza.

Eu am folosit cirese cu codite pentru efect ;).

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri, Torturi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 4 = thirteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>