Tiramisu

Am facut pentru prima oara Tiramisu. A iesit foarte bun: crema fina, aroma discreta si deosebita, fara banalele esente de rom sau vanilie, piscoturi insiropate.


Ingrediente:

– 4 galbenusuri;
– 60 g zahar;
– 180 ml vin licoros (Lacrima lui Ovidiu)
– 250 ml frisca;
– 500 ml mascarpone;
– 1 ceasca de cafea tare cu 1lingurita de zahar;
– piscoturi;
– cacao pentru pudrat.

Se face cafeaua si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga 120 ml vin.

Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi se pun pe baie de abur si se amesteca in continuu incorporandu-se treptat 60 ml vin.
Se va face o spuma, si se amesteca pana aceasta dispare si compozitia se ingroasa (7-10 minute). Apoi se lasa la racit.

Se bate frisca tare.

Cand crema de galbenusuri s-a racit se incorporeaza mascarpone amestecand puternic cu o lingura pana cand se omogenizeaza.
Apoi se adauga frisca incorporandu-se prin miscari de sus in jos.
Intr-o tava se aseaza piscoturi insiropate in cafeaua cu vin, jumatate din crema,  piscoturi si cealalta jumatate de crema.

Cu ajutorul unei strecuratori pentru ceai se pudreaza cu cacao.

Apoi se baga in frigider de prefereat peste noapte.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri, Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>