Tarta cu ricotta si prune

DSC_6209

Pentru ca inca nu-mi ajung 2 rafturi cu carti de bucate, am mai luat una. Nu aveam cum sa trec pe langa ea si sa nu o cumpar:

DSC_6437

Impresionata de placintele si tartele pe care le-am gustarit in Italia, am adus o bucatica si acasa. Aceasta tarta cu ricotta si prune este densa, cu un gust bogat si pe deasupra mai este si sanatoasa :)

Necesar:

  • Blat tarta
  • 250 g mascarpone;DSC_6192
  • 300 g ricotta bine scursa;
  • 150 g zahar;
  • 3 oua mari;
  • 1 galbenus;
  • 2 linguri faina;
  • 15 prune;
  • 4 linguri gem de caise sau siropul unei dulceti incolore.

Se face blatul de tarta si se lasa sa se racoreasca.

Umplutura:

Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer: mascarpone, ricotta si zaharul, la viteza medie pana cand se omogenizeaza.

DSC_6199

Se adauga ouale, galbenusul si faina. Se continua pana ce compozitia creste putin in volum.

DSC_6201

Se toarna umplutura peste blatul facut si se decoreaza cu jumatati de prune.

DSC_6203

Se baga in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30-40 minute pana cand umplutura se va rumeni, dar va ramane inca moale.

DSC_6205

Se scoate din cuptor si se unge cu gemul de caise sau orice alt sirop incolor al unei dulceti.

DSC_6207

Se serveste calda…sau rece :)

Rezultatul…

DSC_6212

Pofta buna!

This entry was posted in Dulciuri, Placinte. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 3 = three

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>