Tarta cu nuci

DSC_4212

O altfel de tarta: tarta cu nuci! Nu are pic de crema, ci doar un strat de gem pe un blat crocant, si o umplutura densa, aromata si plina cu nuci.

Reteta este luata din “Almanahul gospodinei”, v-am mai povestit despre el si inca ma minunez ce retete delicioase contine!

Necesar:

  1. Blat:
  • 300 g faina;DSC_4201
  • 200 g unt;
  • 1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
  • 3 galbenusuri;
  • 100 g smantana.

 

 

2. Umplutura:

  • 200 g gem;DSC_4205
  • 8 albusuri;
  • 2 plicuri zahar pudra vanilat (160 g);
  • 50 g faina;
  • 25 g cacao;
  • 250 g nuci;
  • coaja de la o lamaie rasa.

 

Din galbenusurile ramase am facut un Tiramisu cu ciocolata de toata frumusetea si bunatatea!

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

DSC_4202

Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile.

DSC_4203

Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee.

Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

DSC_4206

Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri.

Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci.

DSC_4207

DSC_4208

Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata.

DSC_4210

Se lasa sa se raceasca,se taie si se mananca :)

Rezultatul…

DSC_4218

DSC_4230

 DSC_4226

Pofta buna!

This entry was posted in Dulciuri, Prajituri and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 8 = nine

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>