Supa crema de legume

DSC_5097

Imi plac supele creme dar nu indrazneam sa fac pentru ca mi se pareau prea complicate, dar am gasit retete in cartea lui H Virlan si…dragoste la prima degustare :), mai ales in combinatie cu parmezan si  sos de chilli dulce, sau chiar cu bacon prajit.

Se poate face si de post inlocuind untul cu ulei si eliminand laptele.

Este preferata si de cel mic, bineinteles ca fara chilli si bacon :). Lui ii adaug bucatele de gratar de curcan si e tare incantat.

Necesar:

  • 4-5 cartofi;
  • 1 morcov mare;
  • 1/3 telina mare;
  • 1 ceapa;
  • 150 g mazare congelata (optional);
  • 1 ardei (optional);
  • 50 g unt;
  • 150 ml lapte;
  • 1,5 l apa;
  • 1 lingurita sare;
  • 1/2 lingurita piper.

Se curata toate legumele si se taie cuburi, cam de aceeasi marime.

Intr-o cratita se topeste untul, se adauga legumele in afara de mazare. Se pune capacul si se lasa sa se inabuse pana se inmoaie putin legumele.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic 40 minunte.

Se adauga laptele si mazarea si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

Apoi se paseaza toate legumele cu ajutorul unui blender de mana si se potriveste de sare si piper.

Se serveste cu crutoane de paine.

DSC_5101

Rezultatul…

DSC_5099

Pofta buna!

This entry was posted in Supe, Ciorbe, Borsuri and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − four =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>