Spuma cu trei tipuri de ciocolata

DSC_6715

Pentru iubitorii de ciocolata…spuma cu trei tipuri de ciocolata este un adevarat rasfat.

Se prepara foarte usor si este un mod de a manca multa ciocolata…elegant :)

Aceasta este o reteta din cartea mea draga cu o tona de zahar “Deserturi pentru zile fericite” de Guillemette Auboyer si Eve Marie Briolat pe care eu am simplificat-o putin deoarece intre straturile de ciocolata ar fi trebuit sa mai pun bezele sfaramate sau biscuiti zdobiti sau bucatele de fructe uscate; dar eu am vrut doar CIOCOLATA!

Necesar:

  • 450 ml smantana lichida;DSC_6708
  • 90 g ciocolata neagra;
  • 11o g ciocolata cu lapte;
  • 120 ciocolata alba.

In trei boluri se aseaza ciocolata taiata fin.

Se pun la fiert 150 ml smantana si se toarna in fiecare bol, peste fiecare tip de ciocolata cate 50 ml. Se lasa sa se topeasca ciocolata si apoi se omogenizeaza pana se obtin trei creme lucioase, de culori frumoase…

Restul de frisca se bate spuma si se incorporeaza usor cate 100 ml in fiecare bol.

DSC_6711

In 6 pahare se imparte mai intai spuma de ciocolata neagra pentru ca este mai densa, apoi cea de ciocolata cu lapte si la sfarsit cea de ciocolata alba.

Daca o doriti imbogatita…intre straturi puteti pune bezele, biscuiti sau fructe uscate…bucatele…

Partea urata este ca inainte de a o putea savura trebuie sa stea minim 3 ore la frigider ;)

Rezultatul…

DSC_6712

DSC_6722

Pofta buna!

This entry was posted in Ciocolata de casa, Dulciuri, Prajituri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 5 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>