Sos de maioneza cu usturoi

 

Necesar:

– 2 oua (se folosesc doar galbenusurile);
– 1 lingurita mustar;
– sucul de la 1/2 lamaie;
– ulei;
– 2 linguri smantana;
– 2 catei de usturoi;
– sare si piper.

Pentru inceput se pune un ou la fiert si se lasa sa fiarba 10 minute. Se raceste, cu ajutorul unei furculite sa marunteste galbenusul intr-un vas de mixer. Apoi se adauga mustarul si celalalt galbenus crud. Pun mustar in maioneza pentru ca in afara de gustul placut pe care il are, nu sunt probleme de a se taia maioneza.
Se toarna ulei, putin cate putin si se mixeaza, cand am ajuns la cantitatea dorita. Apoi se pune sucul de lamaie, se mixeaza, ustoroiul frecat bine pana devine o pasta si iar se mixeaza. La sfarsit se potriveste de sare si piper. Se adauga doua linguri de smantana si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza bine.
This entry was posted in Sosuri sarate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five × 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>