Sorbet de capsuni cu apa de trandafiri

DSC_5484

Super combinatie de arome: sorbet de capsuni cu apa de trandafiri!

Cand l-am facut eram putin sceptica; nu stiam cum va fi apa asta inghetata, dar rezultatul…demential! Racoros, aromat, perfect pentru o zi calduroasa de vara.

Reteta a fost facuta in timpul capsunilor, dar cum teava de net a fost prea subtire in ultima perioada, o postez acum, cand am cu ce :)

Necesar:DSC_5452

  • 1 kg capsuni;
  • 300 g zahar;
  • 1 lime;
  • 2 linguri apa de trandafiri;
  • 300 ml apa.

Am cumparat capsunile si cum nu erau prea zemoase si dulci, am pus 2 linguri de zahar peste si le-am bagat la frigider. Apoi am avut revelatia retetei cu revista GoodFood in mana :)

 

Se face un sirop din apa cu zahar: Pe foc, se amesteca zaharul cu apa, si cand au ajuns la punctul de fierbere si zaharul s-a dizolvat complet, se mai lasa 1 minut. Apoi se stinge focul si ne apucam de fructe.

Fructele se baga intr-un blender, apoi se adauga siropul

DSC_5454 si se mixeaza din nou.

La final se adauga zeama de lime si apa de trandafiri.

DSC_5457

Se toarna compozitia intr-un recipient si apoi se baga la congelator minim 8 ore. Eu nu am avut nici o caserola si , am pus amestecul intr-o punga pentru congelator. :)

DSC_5458

Inainte de servire, se scoate sorbetul din congelator si se lasa 15 minute la temperatura camerei. Apoi se taie in bucati, si se pune din nou in blender, sau robot de bucatarie. Astfel se distrug cristalele si devine…o nebunie :)

DSC_5468

La carte spune, ca poate fi servit in decurs de o luna.

Rezultatul…

DSC_5486 DSC_5487 

Pofta buna! 

 

 

This entry was posted in Dulciuri, Inghetata. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>