Salata cu surimi

DSC_4058

Am descoperit surimi in facultate, facut salata cu maioneza si usturoi; dar apoi am imbunatatit-o ;).

Necesar:

  • 300 g surimi;
  • 1 borcan 400 g ciuperci;
  • 1 conserva 400 g porumb;
  • 1 castravete murat;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 galbenus fiert;
  • 1 galbenus crud;
  • 1 lingurita mustar;
  • ulei pentru maioneza;
  • zeama de lamaie dupa gust;
  • sare si piper.

Intr-un castron se taie felii batoanele de surimi, ciupercile, castravetele si se adauga porumbul scurs.

Se face maioneza: Intr-un vas se pune galbenusul crud, lingurita de mustar si galbenusul fiert trecut prin sita fina. Se omogenizeaza si apoi se amesteca fie cu mixerul fie cu lingura de lemn adaugand ulei putin, cate putin. La sfarsit, cand am ajuns la cantitatea de maioneza dorita se potriveste de gust cu zeama de lamaie, sare si piper. Se adauga si usturoiul facut pasta.

Peste amestecul cu surimi se adauga maioneza cu usturoi, se incoproreaza usor si gata salata!

Rezultatul…

DSC_4053

Pofta buna!

This entry was posted in Aperitive, Cine rapide, Preparate cu fructe de mare, Salate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + = 9

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>