Rulada de carne tocata

Ceva nou pentru mine :) Rulada din carne tocata de vita umpluta cu legume. A iesit foarte buna, aromata si se poate servi fie ca fel principal cu garnitura de cartofi, fie ca gustare pusa pe o felie de paine si cu putin cascaval gratinat deasupra. Reteta am descoperit-o in cartea lui H. Virlan… o alta sursa de inspiratie.

Necesar:

  • 500 g carne tocata de vita;
  • 1 ceapa mica;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita faina;
  • 1 lingura pesmet;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1 lingura suc de rosii;
  • 1/4 legatura patrunjel verde;
  • 1 morcov mic;
  • 1/2 ardei kapia;
  • o mana mazare boabe;
  • 2 linguri ulei;
  • sare si piper.

Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si apoi se caleste ceapa taiata marunt pana cand devine sticloasa si incepe sa miroasa bine. Se lasa sa se raceasca un pic. Intre timp se taie felii subtiri morcovul si ardeiul. Se calesc intr-o lingura de ulei pana se inmoaie putin.

DSC_3719

Intr-un castron se amesteca ceapa, carnea tocata, oul, faina, pesmetul, mustarul, sucul de rosii si patrunjelul tocat marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper.

DSC_3714

Se intinde o foaie de aluminiu, peste care se pune o foaie de copt. Compozitia de carne de intinde cu ajutorul unei linguri formandu-se un dreptunghi.

DSC_3721

Se presara mazarea, iar apoi aproape de una din laturile mari se aseaza feliile de legume. Se ruleaza si se sigileaza bine.

DSC_3722

DSC_3723

DSC_3724

DSC_3725

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45-60 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Apoi se serveste!

Rezultatul…

DSC_3732

Pofta buna!

This entry was posted in Preparate cu carne de vita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 7 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>