Ratatouille

DSC_5406

De cand am si sobo (a se citi hamsteri pitici) imi tot vine in minte filmul “Ratatouille”, si cum au aparut pe tarabe vinetele si dovleceii am facut o mancare ca o sobo, dupa reteta unui sobo :)

Este delicioasa pentru cei care prefera mancarurile de legume, iar pentru carnivori este ideala ca garnitura langa orice tip de friptura.

Puiul meu a papat cu branza rasa o data si apoi cu carnita. Va dati seama din ce categorie face parte :)

Necesar:

  • 1 vanata;DSC_5400
  • 1-2 dovlecei cat sa fie aceeasi cantitate ca si vanata;
  • 1 ardei rosu;
  • 200 suc de rosii sau passata;
  • 1 ceapa mica sau 1/2 ceapa marisoara;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1/2 lingurita cimbru uscat;
  • 2 linguri ulei;
  • sare si piper.

Intr-o tigaie sau o craticioara mica sa incinge 1 lingura ulei si apoi se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul strivit cu lama cutitului si taiat feliute subtiri. Se amesteca pentru a nu se arde pana se inmoaie ceapa si incep sa miroasa frumos.

Se toarna sucul de rosii si se lasa sa dea in clocot. Se adauga cimbru si se potriveste de gust cu sare si piper.

DSC_5401

Se taie vanata curatata partial de coaja si dovlecii felii subtiri cat se poate de egale. Se curata si se taie si ardeiul felii.

DSC_5403 DSC_5402

Intr-un vas termorezistent se toarna sosul de rosii si apoi se aseaza alternativ legumele.

DSC_5404

Se toarna pe deasupra uleiul ramas, se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute. Dupa acest timp, se scoate folia si se mai lasa 5-10 minute.

Daca vreti exact ca-n film, se decupeaza din hartie de copt un capac pentru vas si se acopera cu el legumele. Se lasa 50-55 minute in cuptor.

Rezultatul…

DSC_5406

Pofta buna!

This entry was posted in Garnituri, Mancarici pentru pitici, Pentru "Pachet", Preparate cu legume and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × = four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>