Pulpe de pui cu sos de iaurt si verdeturi

DSC_5133

O alta reteta incredibila din cartea Nigellei Lawson: “Pui in sos grecesc cu ierburi” pe care am numit-o “Pulpe de pui cu sos de iaurt si verdeturi” pentru ca mi s-a parut mai aproape de adevar; chiar daca imi venea sa-i spun cu buruieni :)

Este super usor de facut, plina de vitaminte iar sosul…minunat: iaurt gras si toate verdeturile de sezon.

Necesar:

  • 12 pulpe cu/fara os, cu/fara piele;DSC_5125
  •  1 lamaie;
  • 2 linguri ulei;
  • 300 g iaurt gras;
  • 4-5 fire de ceapa verde;
  • 1 catel usturoi;
  • 5 degete castravete (unul normal, sau 1/3 cel din tipla);
  • 1/3 legatura marar;
  • 1/3 legatura patrunjel;
  • 1/2 lingurita menta uscata;
  • sare si piper.

Se spala si se curata pulpele de pui, se aseaza intr-o tava, se toarna sucul de lamaie, uleiul, sare si piper.

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade si se lasa 45 minute.

In ultimele 15 minute se face sosul: se spala verdeata si se mojareaza usturoiul.

Ceapa se taie cat mai subtire posibil, dar nu exagerat :).

DSC_5127

Intr-un castron se amesteca patrunjelul, mararul, castravetele curatat de coaja si taiat cuburi mici, ceapa verde, usturoiul, menta si iaurtul. Se potriveste de gust cu sare si piper.

DSC_5129 DSC_5131

Rezultatul…

DSC_5136

 

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Pentru "Pachet", Preparate cu carne de pasare, Sosuri sarate and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>