Pulpa de miel cu rozmarin

DSC_5259

A trecut Pastele, dar mielul este bun oricand sau poate va fi pe lista de pregatiri pentru la anu’. Aceasta friptura se face foarte usor pentru ca ingredientele delicioase fac toata treaba, iar noi nu trebuie decat sa le supraveghem :)

Inspiratie GoodFood.

Necesar:

  • o pulpa din spate de miel;DSC_5242
  • 2 cepe;
  • 4 linguri apa;
  • 1 lingura ulei;
  • 1 lingura miere;
  • 3 crengute rozmarin;
  • sare si piper.

 

Se spala pulpa de miel si se sterge cu prosoape de hartie. Cepele se curata si se taie rondele.

DSC_5243

Intr-o tava se aseaza rondelele de ceapa se adauga apa si se aseaza pulpa unsa cu ulei si miere.

Cu ajutorul unui cutit ascutit se inteapa pulpa, iar in gaurile facute se pune rozmarinul. Se  presara cu sare si piper.

DSC_5245

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute, apoi se acopera tava cu folie de aluminiu. Timpul total de coacere este de 2 ore, dar din 30 in 30 min, se scoate si se stropeste cu sosul format in tava.

La sfarsit se scoate folia si se mai lasa 10 minute pentru a se rumeni si mai bine.

Am servit alaturi de cartofi noi fierti in vin si putin prajiti cu multa salata :)

Rezultatul…

DSC_5256

Pofta buna!

 

This entry was posted in De Sarbatori and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pulpa de miel cu rozmarin

  1. cristina says:

    Buna, arata f.bine, vreau sa fac si eu reteta ta, inlocuind carnea de miel cu pui, dar vreau sa stiu cum faci cartofii. daca poti sa-mi spui si mie . merci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five × 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>