Pui parmigiana

Am gasit reteta in una din cartile lui Ainsley Harriott si este…un deliciu. Combinatia clasica: rosii cu busuioc, impreuna cu gustul parmezanului din crusta si mozzarela de la exterior…Meraviglioso!!!…ca doar e mancare italiana :)

Avem nevoie pentru 2 portii de:

- 1 piept de pui mare taiat in doua;
- 1 ou;
- 40 g parmezan ras fin;
- 125 g mozzarella taiata felii;
- 1 catel de usturoi zdrobit;
- 300 g rosii taiate cubulete;
- 1-2 frunze busuioc proaspat;
- 1 lingura cu varf de faina asezonata;
- 1 lingura ulei;
- 25 g unt;
- sare si piper. 

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, apoi se adauga usturoiul si rosiile.

Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga busuiocul, sare si piper. Se lasa sa se linisteasca.

Pe o farfurie se rastoarna faina asezonata si parmezanul si se amesteca.
Intr-un castronel se bate oul. Pieptul de pui se trece mai intai prin ou si apoi prin amestecul de faina cu parmezan.
Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se prajeste puiul cate 3 minute pe fiecare parte.
Pieptii se aseaza intr-o tava, se toarna deasupra sosul de rosii cu busuioc si apoi felii de mozzarella. Tava se acopera cu folie de aluminiu nu foarte etans.

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute, apoi se scoate folia si se mai lasa 15 minute pana cand branza va capata o nuanta maronie.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Preparate cu carne de pasare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>