Pui in stil spaniol cu chorizo si cartofi

DSC_5630

O alta reteta simpla, gustoasa si surprinzatoare din cartea “Gateste cu pasiune” – Nigella Lawson: Pui in stil spaniol cu chorizo si cartofi.

Se face cu minim efort, ideala pentru cand nu avem timp prea mult la dispozitie.

“Cand sunt obosita, cred cu tarie ca tava de copt este cel mai sigur instrument de supravietuire.” (Nigella Lawson)

Am modificat putin reteta deoarece nu am gasit carnati chorizo, ci doar felii subtiri. Asa ca am redus cantitatea de carnati de la 750 g la 200 g, iar pulpele din reteta originala sunt cu piele si os.

Necesar:

  • 700 g pulpe de pui dezosate;
  • 200 g chorizo;
  • 1-2 linguri ulei;
  • 1 kg cartofi;
  • 1 ceapa rosie;
  • 2 lingurite oregano uscat;
  • 1 portocala;
  • sare.

Pulpele se spala, se curata de grasimea in exces si se sterg.

Cartofii se curata si se taie in bucati egale.

Ceapa se curata si se taie mare.

Intr-o tava intinsa, se toarna 1-2 linguri de ulei, se aseaza cartofii, pulpele, chorizo, ceapa, se presara oregano si se rade coaja de portocala.

DSC_5624

Se baga in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 30 minute. Apoi se scoate, se stropeste peste tot cu sucul de portocala si se mai baga in cuptor pentru 15-30 minute, pana cand carnea este patrunsa si cartofii incep sa se rumeneasca.

Rezultatul…

DSC_5625

DSC_5631

Pofta buna!

 

 

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu carne de pasare and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pui in stil spaniol cu chorizo si cartofi

  1. Diana says:

    Un blog reusit , pacat ca n-am gasit o rubrica si ptr abonarea pe mail la postari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× two = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>