Pui dulce – acrisor

Super sanatos si rapid! Se poate face din carne de piept de pui, pulpe superioare dezosate, sau muschiulet de porc. In toate varianele este foarte bun.
Ingrediente:
- 200 g carne (pui sau porc);
- 230 g ananas din compot;
- 4 linguri suc de la compotul de ananas;
- 1 lingura ulei;
- 1 ardei mare rosu;
- 3 frunze de ceapa verde;
- 1 lingura amidon;
- 1 lingura suc de rosii;
- 1 lingurita sos de soia;
- 1 lingurita zahar;
- 2 linguri otet;
- 100 ml apa.
Se taie carnea fasii subtiri.
Apoi se face sosul: se amesteca bine amidonul cu 4 linguri de suc de la compot.
Apoi se adauga sosul de soia, zaharul, otetul si sucul de rosii. Se lasa deoparte.
Se taie ardeiul, ananasul si ceapa bucati.
Intr-o tigaie se incinge uleiul  si se pune carnea. Se lasa 1-2 minute amestecandu-se in continuu. Se scoate carnea intr-un castron si o lasam momentan.

In tigaie se pune ardeiul, si se lasa la foc iute 2 minute amestecand pana incepe sa miroasa frumos.

Apoi se adauga ananasul si aproape toata ceapa verde. Se mai lasa 1 minut. Restul de ceapa il vom folosi la servit.

Se adauga sosul, se amesteca si se adauga cate putina apa cam 1 minut. Apoi se pune carnea, se amesteca si se mai lasa 1-2 minute.

Se serveste cu orez si se presara deasupra ceapa ramasa.

Rezultaul…

Pofta buna!
This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu carne de pasare. Bookmark the permalink.

One Response to Pui dulce – acrisor

  1. Roxana says:

    Am mai facut o magie in bucatarie :) foarte bun a iesit cu porc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>