Pui cu tarhon

DSC_5038

Mi-am imbogatit colectia de carti cu “Gateste cu pasiune” a Nigellei Lawson. Dupa o prima frunzarire am decis: “Pui cu tarhon”! Se face super repede si are un gust…minunat! Arome de primavara si textura catifelata!

Necesar:

  • 1 piept de pui (2 jumatati);DSC_5020
  • 3 cepe verzi;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 lingura ulei;
  • 1 lingurita tarhon uscat;
  • 100 ml vin alb;
  • 100 ml smantana grasa pentru gatit;
  • 1/2 lingurita sare;
  • piper.

Smantana din poza este fermentata, nu e buna pentru sosul nostru. Este necesara cea “pentru gatit” 30-32% grasime.

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul zdobit cu lama cutitului si feliat subtire. Se amesteca pentru a-si lasa aroma in tot uleiul si apoi se adauga ceapa taiata subtire si tarhonul. Se amesteca in continuu 1 minut. Apoi se aseaza fileurile de pui cu partea pe care au avut pielea in jos. Se lasa 5 minute.

DSC_5021

Daca ceapa incepe sa se prajeasca prea tare se aduna din tigaie si se pune peste pui.

DSC_5023

Dupa 5 minute se intorc pe partea cealalta se toarna vinul si se adauga sarea.

DSC_5028

Cand sosul incepe sa fiarba, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Daca se inteapa cu o furculita sau cu varful unui cutit partea cea mai grosa a pieptului si inca mai curge suc, atunci se mai prelungeste cu inca 5 minute…pana cand carnea este facuta.

Se scoate pieptul si se lasa la cald. In sosul ramas se toarna smantana, se amesteca si se aduga piper dupa gust.

DSC_5029

Se toarna peste pui si se serveste alaturi de garnitura dorita.

Rezultatul…

DSC_5030

DSC_5040

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu carne de pasare and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = twenty

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>