Pui cu smantana a la Suceava

DSC_4939

Denumirea nu-mi apartine, ci este luata din “Almanahul gospodinei”. Azi cand am venit de la munca, foame mare…in frigider niste piept de pui si smantana. La indemana oricui…frige carnea si toarna smantana peste, dar am zis ca fac ceva ca la carte.

Am luat cartea si am prestat: Pui cu smantana a la Suceava! Piept de pui fraged, sos cremos ce se potriveste de minune cu un pui de mamaliga cu branza de burduf…ceva usor de seara :)

Necesar:

  • 700 g piept de pui sau pulpe dezosate;DSC_4928
  • 400 g smantana;
  • 2 linguri faina;
  • 200 ml lapte;
  • 100 g unt;
  • 1/2 legatura patrunjel;
  • sare si piper.

 

Carnea se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie incinsa in 50 g de unt.

Separat intr-o cratita se topeste untul ramas, se adauga faina si se omogenizeaza.

DSC_4930

Apoi se adauga laptele si cu un tel se amesteca pana cand faina s-a dizolvat complet in lapte.

DSC_4931

Se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute amestecand din cand in cand. Totul se transforma intr-un sos super cremos.

Sosul format se rastoarna peste carne, se amesteca si la foc domol se lasa sa fiarba inca 15-20 minute amestecand din cand in cand.

DSC_4932

Se potriveste de sare si piper. Cand este gata se presara patrunjelul. Se serveste alaturi de mamaliga calda :)

Rezultatul…

DSC_4936

DSC_4935

Pofta buna!

 

This entry was posted in Preparate cu carne de pasare and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>