Prajiturele cu branza si zmeura (cheesecakes)

Am pregatit azi prajiturele pufoase cu crema de branza si zmeura. Racoroase si de sezon! Sunt delicioase, reci de la frigider pe caldura de afara! Reteta am descoperit-o pe www.goodfoodchannel.co.uk unde sunt o groaza de reteta care mai de care mai apetisante. Veti mai auzi de el, cel putin de la mine :).

Necesar:

Blat:

– 100 g biscuiti digestivi (am folosit belvita cu ciocolata);
– 50 g migdale maruntite;
– 50 g unt topit.

Crema:

– 400 g crema de branza;
– 100 ml smantana pentru frisca;
– 120 g zahar pudra vanilat;
– 1 ou;
– 36 zmeurici :) + extra pentru decor.

Se face blatul: Se sfarama biscuitii, se topeste untul, si se amesteca impreuna cu migdalele intr-un castronel pana se omogenizeaza.
Intr-o tava de briose se pun hartiutele speciale si se imparte compozitia.

Apoi cu dosul unei lingurite se preseaza…

Detaliu :)

Se baga tava la rece pana se face crema.

Crema:

Intr-un vas se amesteca folosind un mixer crema de branza, smantana si zaharul, pana cand devin o spuma.

Se adauga oul si se mai mixeaza pana se omogenizeaza si devine o crema spumoasa.

Se scoate tava de la frigider si se imparte crema.

Se aseaza zmeuricile…

… si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, pana cand cresc si isi schimba culoarea.
Se lasa se se raceasca, si se lasa la rece pana cand se servesc. Se desfac din hartiile de briose, se mai adauga zmeura, si se presara zahar.
Detaliu…

Rezultatul…

 

Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri, Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>