Prajitura cu crema de ciocolata

DSC_4256

Desertul urmator l-as putea numi Tiramisu cu ciocolata, dar prefer sa-i spun “Prajitura cu crema de ciocolata” pentru ca pentru mine Tiramisu este acel desert cu aroma de vin licoros si cafea tare.

Imi imi ramasesera 5 galbenusuri de la Tarta cu nuci asa ca…la treaba!

Necesar:

  • 5 galbenusuri;DSC_4236
  • 500 g mascarpone;
  • 270 g ciocolata neagra;
  • 200 ml frisca;
  • 4 linguri rom;
  • 75 g zahar;
  • piscoturi;
  • 1 cana cafea tare.

Cu 3 ciocolate, crema iese destul de densa, daca vrem o crema mai pufoasa, se pot folosi doar 180 g ciocolata.

Se face foarte simplu: Intr-un vas se bat galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul. Apoi se pun pe baie de aburi si se mai amesteca pana se ingroasa. Daca este lasata prea mult..se taie si nu mai poate fi reparata.

Se incorporeaza in crema de galbenusuri 3 linguri de rom, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cicolata se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca putin.

Frisca se bate spuma.

In crema de oua se incorporeaza ciocolata, apoi mascarpone si la final frisca cu ajutorul unei linguri mari cu miscari de jos in sus.

DSC_4238

DSC_4240

Intr-o tava se pune un rand de piscoturi inmuiate cu partea cu zahar in cafeaua tare amestecata cu 1 lingura de rom, jumatate din crema, iar piscoturi si deaspura restul de crema.

Daca pe primul rand piscoturile au fost puse pe lungimea tavii, in cel de-al doilea rand se vor aseza pe latimea acesteia.

Se baga tava la frigider pana se intareste crema.

Rezultatul…

DSC_4257

DSC_4260

Pofta buna!

This entry was posted in Dulciuri, Prajituri and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + 9 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>