Prajitura cu ciocolata si pere

DSC_5786

Prajitura cu ciocolata si pere este densa, aromata si super usor de facut, perfecta pentru o zi mohorata de toamna. Cand am vazut-o in GoodFood a fost dragoste la prima vedere :)

Necesar:

  • 1 borcan 400 g Nutella;DSC_5780
  • 50 g unt;
  • 3 oua;
  • 140 g faina;
  • 1/3 lingurita praf de copt;
  • 25 g cacao;
  • 2 pere;
  • 50 g alune de padure;
  • 2 linguri gem caise sau macese.

Intr-un castron se mixeza crema de ciocolata, untul si ouale pana se omogenizeaza.

Faina, praful de copt si cacao se cern peste crema rezultata si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri mari.

DSC_5782

Se tapeteaza o tava (23-26 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Perele se taie in patru si curata de coaja si cotor. Fiecare sfert se cresteaza pe lungime de 3-4 ori cat de adanc se poate cu un cutit ascutit.

Sferturile de para se aseaza in forma de cerc.

Se presara alunele de padure, iar cu ajutorul unei pensule se ung perele cu gemul de caise sau macese.

DSC_5783

Se baga in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 40 minute.

DSC_5784

Testul scobitorii nu se face acestei prajituri.

Cu pensula se mai ung o data perele pentru a nu isi schimba culoarea.

Se lasa se se raceasca putin si se savureaza. Se poate servi alaturi de frisca sau inghetata de vanilie. Noi am ales frisca amestecata cu dulceata de fructe de padure pentru ca cineva mic voia si el “tort” :)

Rezultatul…

DSC_5787

DSC_5789

Pofta buna!

 

This entry was posted in Dulciuri, Prajituri and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 6 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>