Prajitura cu branza si ciocolata

O reteta simpla, simpla care permite muuuulte variante, ideala pentru zilele toride cand vrei ceva bun, sanatos dar nu vrei sa aprinzi cuptorul.

Necesar:

– 500 g branza proaspata;
– 500 ml frisca;
– 1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
– 1 fiola esenta rom;
– 2 portocale;
– 100 g ciocolata;
– piscoturi de sampanie;
– 300 ml apa;
– 4 linguri zahar.

Variante:

Se poate folosi sucul de la un compot in loc de sirop.

Se poate inlocui 40 g de zahar cu un borcan (400g) de dulceata de portocale. Astfel in crema se vor regasi si bucatele de coaja de portocala, plus va da prajiturii o culoare frumoasa.

Se face un sirop din apa, zahar si coaja de la 1/4 portocala. Se fierbe apa, se adauga zaharul si se lasa sa se dizolve apoi se adauaga coaja de portocala se mai lasa 1-2 minute si se stinge focul.
Se bate frisca.

Se amesteca branza, zaharul pudra vanilat, sucul de la o portocala si esenta de rom.

Apoi se incorporeaza frisca si ciocolata taiata grosier.

Portocala ramasa se decojeste si se taie bucatele.

Intr-o tava se aseaza piscoturile de sampanie insiropate, apoi se presara bucatele de portocala.

Se adauga crema, se niveleaza, si se da la rece pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.

Ideal ar fi peste noapte.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri, Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>