O reteta simpla, simpla care permite muuuulte variante, ideala pentru zilele toride cand vrei ceva bun, sanatos dar nu vrei sa aprinzi cuptorul.
– 500 g branza proaspata;
– 500 ml frisca;
– 1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
– 1 fiola esenta rom;
– 2 portocale;
– 100 g ciocolata;
– piscoturi de sampanie;
– 300 ml apa;
– 4 linguri zahar.
Variante:
Se poate folosi sucul de la un compot in loc de sirop.
Se poate inlocui 40 g de zahar cu un borcan (400g) de dulceata de portocale. Astfel in crema se vor regasi si bucatele de coaja de portocala, plus va da prajiturii o culoare frumoasa.
Se face un sirop din apa, zahar si coaja de la 1/4 portocala. Se fierbe apa, se adauga zaharul si se lasa sa se dizolve apoi se adauaga coaja de portocala se mai lasa 1-2 minute si se stinge focul.
Se bate frisca.
Se amesteca branza, zaharul pudra vanilat, sucul de la o portocala si esenta de rom.
Apoi se incorporeaza frisca si ciocolata taiata grosier.
Portocala ramasa se decojeste si se taie bucatele.
Intr-o tava se aseaza piscoturile de sampanie insiropate, apoi se presara bucatele de portocala.
Se adauga crema, se niveleaza, si se da la rece pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.
Ideal ar fi peste noapte.
Rezultatul…