Prajitura cu branza si afine

 
Am inceput sa fac destul de des prajituri cu branza pentru ca i le pot da fara mustrari de constiinta voinicului meu, fiind mai sanatoase si au si fructe. Prajitura asta are cam aceleasi ingrediente cu Pasca de branza pentru Paste, dar pentru ca se bat albusurile spuma, are o cu totul alta consistenta.
 

Necesar:

Blat:

- 300 g biscuiti digestivi (am folosit de la Dobrogea cu aroma de scortisoara)
– 100 g unt topit.

Crema:

– 600 g branza de vaci slaba;
– 150 g zahar;
– 4 oua;
– sucul de la jumatate de lamaie;
– 3-4 linguri de smantana.

Decor:

– 3-4 linguri dulceata de afine;
– 300 g afine.

Se pune branza si smantana intr-o sita si se lasa sa se scurga tot zerul.

Blatul…se face intr-o viteza. Se faramiteaza biscuitii, fie intr-un robot, fie cu facaletul pana se transforma in frimituri fine. Apoi se omogenizeaza cu untul topit.

Se pune intr-o tava cu peretii detasabili, se preseaza cu dosul unei linguri si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade.
 
 
A se vedea ca sunt atent urmarita
 
Dupa ce a lasat zer, se amesteca branza cu smantana, zaharul, galbenusurile si sucul de lamaie.
 
 
 
Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza in amestecul de branza cu ajutorul unei palete mari cu miscari jos-sus.
 
 
 
 
Se toarna peste blat, si se baga in continuare in cuptor pentru 45-60 minute pana cand daca se misca tava, miezul se misca o data cu ea, ca o gelatina inchegata.
 
 
 
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
 
Dupa ce s-a racit, se unge si dulceata de afine si apoi se presara afinele.
 
Rezultatul…
 
 
 
 
Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri, Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× four = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>