O alta bunatate Nigella Lawson. Un dulce foarte concentrat si desantat
Prajitura cu branza, ciocolata si unt de arahide te cam face sa te simti vinovat dupa ce mananci o felie si deja gandesti la a doua. Are o aroma puternica si o textura catifelata.
Necesar:
- 200 g biscuiti digestivi;
- 50 g alune sarate;
- 100 g ciocolata;
- 50 g unt moale.
- 500 g crema de branza;
- 3 oua;
- 3 galbenusuri;
- 200 g zahar;
- 125 ml smantana;
- 250 g unt de arahide(am folosit cu bucatele de arahide).
- 250 g smantana;
- 100 g ciocolata;
- 1 lingura zahar brun.
Intr-un robot de bucatarie sau blender se pun toate ingredientele pentru blat.
Se aseaza amestecul intr-o tava cu peretii detasabili si se niveleaza cu dosul unei linguri.
Se baga in frigider cat se face umplutura.
Crema de branza, ouale, galbenusurile, zaharul, smantana si untul de arahide se amesteca bine cu un mixer intr-un vas.
Eu am inlocuit crema de branza cu branza proaspata.
Se scoate tava din frigider, se toarna crema peste blatul de biscuiti si se baga in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 50-60 minute.
Cand suprafata este rumenita si tare se scoate prajitura din cuptor si se prepara toppingul.
Intr-o craticioara se pun toate ingredientele si se topesc la foc mic amestecand mereu.
Se toarna usor peste prajitura cu ajutorul unei linguri. si se continua coacerea inca 10 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se acopera si se baga in frigider de preferat peste noapte.
Se scoate din frigider cu 5-10 minute inainte pentru a putea mai usor desprinde peretii tavii. Daca sta prea mult la cald se taie greu.
Rezultatul…
Pofta buna!