Prajitura cu biscuiti si gem

DSC_4415

Prajitura cu biscuiti si gem este ideala pentru evenimentele cu multi invitati, pentru ca se poate taia usor in portii mici: patratele, dreptunghiuri, romburi…

Seamana putin cu Prajitura fina, dar are cu totul alt gust si textura.

Consistenta, aromata, gust bogat de cacao si nuci, acompaniat de gustul acrisor al gemului…

Necesar:

Blat:DSC_4380

  • 5 oua;
  • 10 linguri de zahar;
  • 2 linguri ulei;
  • 5 linguri de faina;
  • 1/2 lingurita praf de copt.

 

Crema:DSC_4387

  • 450 g biscuiti simpli;
  • 250 g nuca macinata;
  • 3 linguri cacao;
  • 50 ml rom;
  • 300 ml apa;
  • 300 g zahar;
  • 300 g unt la temperatura camerei.

Altele:

  • 200 g ciocolata;
  • 2 linguri ulei;
  • 4 linguri gem de caise.

Blatul se face foarte usor. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca putin cu uleiul si se adauga peste albusurile batute. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt. O tava mare se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie cu unt si faina. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, pana cand trece testul scobitorii.

Crema nici ea nu este complicata. Se pun biscuitii intr-un robot de bucatarie si se sfarama pana devin praf. In timp ce ne ocupam de sfaramare, intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se lasa sa fiarba, pana cand zaharul se dizolva complet. Se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se pun biscuitii maruntiti fin, nuca macinata, romul, cacao si siropul de zahar.

DSC_4396

DSC_4397

Separat se bate untul spuma si se incorporeaza putin cate putin in crema cu biscuiti.

DSC_4398

Blatul racit se unge cu gem si apoi se pune crema.

DSC_4400

Ciocolata se topeste pe baie de abur, se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se glazureaza prajitura. Se da la rece pana se intareste crema si poate fi usor taiata.

DSC_4403

Rezultatul…

DSC_4406

DSC_4420 DSC_4418

Pofta buna!

 

 

 

This entry was posted in Dulciuri, Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + eight =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>