Piept de pui cu unt de arahide si pesmet

Ce se poate face intr-o seara cand ti-e foame, dar nu ai nici un chef de gatit dar nu ai manca parca nici pizza…
Piept de pui, pesmet… am luat si brocoli din rezerva mezinului si a iesit ceva tocmai bun pentru seara.


Necesar:

– 3 jumatati de piept pui;
– 1 ou;
– 1 lingurita unt de arahide;
– pesmet;
– sare si piper
– ulei de masline.

Pentru servit:

– cateva buchetele de brocoli facute la abur;
– 1 lingura de crema de branza.

Se taie piepul de pui pe grosime si se cresteaza usor ca pentru un snitel mare. Se unge cu ulei de masline. Intr-un castron se bate oul ca pentru omleta si se amesteca bine cu untul de arahide, sarea si piperul. Pesmetul se pune intr-o farfurie intinsa. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se trece carnea mai intai prin ou si apoi prin pesmet si se aseaza in tava.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 20 minute si apoi se intorc si pe partea cealalta pentru inca 20 minute pana se rumenesc. Exact in timpul in care ar fi ajuns si pizza.
Si gata cina :)
This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu carne de pasare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × = twenty four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>