Perisoare de curcan in sos rosu

DSC_6268

Pana acum perisoarele nu le stiam decat din ciorba, dar am gasit o reteta tare interesanta in cartea Nigellei Lawson. In ultimul timp am tot gatit din ea :)

Curcan aveam, parmezan aveam…trebuia sa incerc combinatia asta. A meritat! Sunt foarte bune alaturi de orez sau paste. Cu siguranta voi repeta reteta de Perioare de curcan in sos rosu. :)

Necesar:

  • 1 ceapa;DSC_6264
  • 1/2 radacina mica de telina;
  • 3-4 tije cu frunze de telina;
  • 1 catel de usturoi;
  • 2 linguri ulei;
  • 1 si 1/2 lingurite cimbru uscat;
  • 500 ml suc de rosii;
  • 300 ml apa;
  • 1 lingurita zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • 500-600 g carne curcan;
  • 1 ou;
  • 3 linguri pesmet;
  • 3 linguri parmezan ras;
  • 1 lingurita sos Worcesterhire;
  • piper dupa gust.

Ceapa si telina (radacina si frunze) se maruntesc cu ajutorul unui blender pana cand se transforma intr-un piure. Din intregul amestec se pastreaza 2 linguri pentru perisoare.

DSC_6265

Intr-o cratita se incalzeste uleiul, se adauga usturoiul si apoi amestecul de ceapa si telina impreuna cu 1 lingurita de cimbru. Se calesc la foc mediu pentru 10 minunte, amestecandu-se din cand in cand.

Se adauga sucul de rosii, apa, zaharul, sarea si piperul. In reteta originala se folosea 800 g pulpa de rosii si 800 ml apa. Am praparat si in modul acesta dar prefer varianta cu suc de rosii.

Cans sosul incepe sa fiarba se da flacarea la minim si ne ocupam de perisoare.

Carnea, amestecul de ceapa si telina, parmezanul, pesmetul, sosul Worcesterhire, oul, piper dupa gust si jumatate lingurita de cimbru se omogenizeaza. Nu se amesteca prea tare pentru ca perisoarele ar putea deveni prea dense.

DSC_6266

Se formeaza perisoarele cu mainele umezite si fara accesorii :)

Se aseaza in sos si se lasa sa fiarba 30 minute.

Se pot servi alaturi de paste, orez, piure.

Rezultatul…

DSC_6267

 Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu carne de pasare and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 3 = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>