Peltea de portocale

A iesit soarele si in bucataria mea. Am facut peltea de portocale dulce-acrisoara, de un galben minunat.
Este foate buna de mancat simpla, pe paine sau in combinatii cu creme si fursecuri. Delicios!
A venit la peltea un hot mic :)
Am folosit:

– 300 ml suc de portocale;
– 100 ml apa;
– 100 g zahar;
– 1 1/4 lingura amidon alimentar.

 

Am pus sucul de portocale pe foc, iar intr-un castronel am amestecat zaharul, amidonul si apa.
Cand sucul de portocale s-a incalzit, am adaugat amestecul cu amidon. Se amesteca cu un tel la foc mic pana se ingroasa. La lasa la racit si se serveste.
Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = twenty four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>