Patratele cu ovaz

DSC_5688

Patratelele cu ovaz le-am descoperit prin 2009 in GoodFood. Nu au zahar, faina, oua, dar sunt un dulce tare bun si sanatos.

Se fac foarte repede si usor: fara reguli stricte si emotii la copt…

Se potrivesc de minune alaturi de cafeaua de dimineata :) Si asa mai eliminam din: “ce mancam maine dimineata”

Necesar:

  • 2 cani fulgi de ovaz (aproximativ 250 g);DSC_5672
  • 1 cana fulgi nuca de cocos (aproximativ 120 g);
  • 1/2 cana ulei (floarea soarelui sau samburi de struguri);
  • 4 banane coapte;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 100 g ciocolata neagra.

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: fulgii de ovaz, de nuca de cocos si scortisoara.

DSC_5673

Separat se face un piure din banane, in care se omogenizeaza uleiul pana cand totul devine o crema.

DSC_5674

Se incorporeaza crema de banane in amestecul de fulgi.

Se taie ciocolata in bucati mici si se adauga amestecului.

DSC_5675

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei.

DSC_5676

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-30 minute pana devine rumenie.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in patrate.

DSC_5681

Rezultatul…

DSC_5683

Pofta buna!

This entry was posted in Dulciuri, Micul dejun, Pentru "Pachet", Prajituri and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Patratele cu ovaz

  1. Roxana says:

    Genial de bune … merg de minune dimineata … mai ales ca medicii recomanda cereale, sa avem energie toata ziua :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>