Pastravi rasol cu sos maitre d’hotel

Am inceput sa avem in meniu macar o data pe saptamana peste. Intr-o carte de bucate mai batrana decat mine am gasit aceasta reteta. Se face repede si este delicioasa! In reteta este specficat “vas special pentru peste” si cum nu am avut, m-am descurcat cu o oala pentru paste.

Necesar:

  • 2 pastravi;
  • 2 morcovi mititei;
  • 1 ceapa mica;
  • 2 linguri de otet;
  • apa cat sa acopere pestele din gratar;
  • sare;
  • sos maitre d’hotel.
Apa pentru pesti :)
Pestii gata de baita

Se curata si taie morcovul si ceapa. Se pun la fiert in apa cu sare si cele doua linguri de otet.

Cand apa a fiert, se scufunda gratarul cu peste.

Au trebuit decapitati ca altfel nu intrau in oala

Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute si apoi se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.

Se servesc cu cartofi fierti taiati in bucati mici si cu sos maitre d’hotel.

Rezultatul…

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu peste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − 8 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>