Pachetele de vinete

Este sezonul vinetelor asa ca am preparat pachetele de vinete umplute cu carne de pui.

Necesar:

– 2 vinete mari;
– 700 g pulpe superioare dezosate;
– 4 rosii;
– 1 morcov mic;
– o bucatica mica de telina;
– 1/2 ardei;
– mozzarela;
– 1 lingurita cimbru;
– 1 ceapa;
– 2 catei de usturoi;
– ulei;
– sare si piper.

Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului si apoi se taie felii.
Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se pun ceapa si usturoiul se amesteca pana incep sa miroasa bine.
Apoi se adauga morcovul si telina date pe razatoarea mica.
Cand s-au inmuiat, se adauga carnea taiata bucatele cat pentru o imbucatura. Apoi se taie 2 rosii bucati mici si se adauga peste, impreuna cu ardeiul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba.
Cand e aproape gata se adauga cimbrul si se potriveste de gust.
Intre timp se curata vinetele de coaja si se taie pe lungime in felii subtiri. Apoi se sareaza si se ung cu o pensula sau cu degetele inmuiate in ulei. Se aseaza pe o tigaie incinsa fara adaos de ulei si se prajesc pe ambele parti.
Cand s-a facut si umplutura incepem sa facem pachetele. Asezam in “X” patru felii de vinete suprapuse la mijloc apoi umplem si acoperim.
Mie mi-au iesit 6 pachete, plus o rosie umpluta pentru cel mic  :).
Se taie o rosie rondele si se aseaza pe fundul tavii, apoi se pune pachetelul si se toarna sosul ramas. Fiecare pachetel se acopera cu o felie de rosie si mozzarela.
Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Mancare libaneza, Preparate cu carne de pasare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>