Negresa cu unt de arahide

DSC_5667

Frunzarind revistele GoodFood mai vechi am gasit ceva foarte interesat: negresa cu unt de arahide.

Se face foarte usor si are un gust minunat :) Tot ce pot spune:”Esente tari in sticle mici” pentru ca fiecare bucatica nu contine doar multe calorii, ci multe “gigacalorii” :)

Necesar:

  • 225 g unt de arahide;DSC_5653
  • 225 g ciocolata;
  • 250 g zahar brun fin;
  • 3 oua;
  • 100 g faina;
  • 1/2 lingurita praf de copt.

Se pastreaza cate 50 g din untul de arahide si ciocolata.

Intr-o tigaie mare se pun untul de arahide, ciocolata si zaharul.

DSC_5656

Se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a dizolvat zaharul se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

DSC_5657

Este foarte important ca zaharul brun sa fie fin, caci altfel pana se dizolva zaharul, se arde ciocolata.

Dupa ce s-au omogenizat ouale se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza.

O tava mica cu latura de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.

Untul de arahide pastrat se topeste si se stropeste cu acesta negresa.

DSC_5658

Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Se scoate, se stropeste cu ciocolata ramasa topita si se lasa sa se raceasca in tava.

DSC_5662

Cand se raceste se taie in bucatele si se serveste.

Rezultatul…

DSC_5664

DSC_5666

DSC_5668

DSC_5670

Pofta buna!

This entry was posted in Dulciuri, Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>