Muhammara

Muhammara este unul dintre preferatele mele cand este vorba de aperitive reci arabesti. Se face foarte usor, iar la aceasta retea am ajuns inspirandu-ma din “sosul de ardei copt” din Goodfood, si cateva retete gasite pe net. Este super delicioasa si super sanatoasa!


Necesar:

– 1 borcan ardei kapia copti;
– 8 linguri nuca prajita si macinata;
– 2 catei de usturoi;
– 3 linguri concentrat de rodie;
– 2 lingurite chimen macinat;
– 1 1/2 lingurite boia iute;
– 8 linguri ulei de masline;
– 2-3 linguri pesmet alb fin;
– sare si piper.

Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui blender se marunteste bine ardeiul. Intr-un mojar se pun cateii de usturoi cu putina sare si se freaca pana devin o pasta.

Peste ardeiul maruntit se adauga nuca, usturoiul si concentratul de rodie.

Se mixeaza si apoi se adauga cate o lingura de ulei cu condimente si se mixeaza in continuare. Se presara pesmetul, se amesteca si apoi se potriveste de sare si piper.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Aperitive, Cine rapide, Mancare libaneza. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four + = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>