Mancarica de curcan cu legume

O mancarica pentru prichindei plina de vitamine si foarte gustoasa. Se poate servi cu cus cus sau piure de legume.

Ingrediente:

– 150 g piept de curcan;
– 1/4 de ardei rosu;
– 1 morcov;
– 1/4 telina (cam aceeasi cantitate ca cea de morcov);
– 1/2 dovlecel;
– 1 fir ceapa verde;
– 1 catel usturoi;
– 1 frunza de busuioc
– 100 ml suc de rosii;
– 50 ml apa sau supa de legume;
– 1 lingurita ulei de masline.

Carnea si legumele se taie in cubulete mici, ceapa feliute iar usturoiul se zdrobeste si apoi se taie si el feliute.

Intr-o craticioara se pune putina apa si carnita. Se amesteca pentru a nu se lipi pana isi schimba culoarea.

Apoi se adauga usturoiul si ceapa. Cand aromele s-au contopit se adauga ardeiul, morcovul si telina.

Daca mai e nevoie de apa se adauga cate putina. Se lasa sa fiarba inabusit. Cand morcovul aproape s-a inmuiat se adauga si dovlecelul.
Cand si acesta s-a facut, se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba 7-10 minute.
Se stinge focul si se adauga frunza de busuioc. Se lasa cateva secunde (in functie de preferintele fiecarui muncacios) si apoi se scoate pentru a nu face mancarea prea aromata. Apoi se adauga uleiul de masline. Al meu pui a servit cu garnitura in prima zi cus cus si a doua zi piure de telina.
Rezultatul…
… si un prichindel cu burtica plina :).
Pofta buna!
This entry was posted in Mancarici pentru pitici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× seven = 49

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>