Limba cu masline

Mancarica de limba cu masline in sos rosu.

Necesar:

– 800 g limba vitel curatata;
– 1 morcov mare;
– 200 ml suc de rosii;
– 1 lingurita mustar;
– 1 lingura otet de mere;
– 1 varf de lingurita de zahar;
– 2 catei de usturoi;
– 1 foaie de dafin;
– 2 linguri ulei;
– sare si piper.

Se pune limba spalata la fiert in apa cu sare impreuna cu foaia de dafin si se lasa sa fiarba aproximativ o ora. Inainte cu 30 minute de a opri focul se adauga morcovul curatat. Dupa ce a fiert, se scoate morcovul si se lasa limba sa se raceasca in apa. Apoi se curata si se taie felii subtiri. Daca e o limba mai mare, din varf se poate face Limba cu maioneza si din rest cu masline.

Se striveste morcovul cu o furculita.

Intr-o cratita mica se pune uleiul la incins, apoi se adauga usturoiul taiat felii si morcovul.

Cand si-au imprumutat aromele, se adauga sucul de rosii, otetul, mustarul, zaharul si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si piper si se adauga limba feliata. Se mai lasa sa dea 1-2 clocote si se opreste focul.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Preparate cu carne de vita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 5 = zero

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>