Limba cu maioneza

Stiu ca este un fel de mancare mai ciudatel, dar mie imi place foarte tare. Se serveste pe paine si poate fi mancat la micul dejun, sau ca aperitiv.

– partea fina (varful) unei limbi de vita;
– 1 galbenus fiert tare;
– 1 galbenus crud;
– 1 lingurita de mustar;
– suc de lamaie;
– 150 ml ulei;
– sare si piper;
– 2 linguri de smantana;
– 1 catel de usturoi (optional).

Se fierbe limba 1 – 1 1/2 ora. Cand se racoreste putin se curata. Varful se foloseste pentru acest preparat, iar restul se poate folosi pentru “Limba cu masline”.

Se face maioneza. Intr-un castron se pun galbenusurile, mustarul si 2 linguri de suc de lamaie.

Se omogenizeaza turnand ulei cate putin. Se poate folosi o lingura de lemn sau mixerul. La sfarsit se potriveste de sare, piper si lamaie. Trebuie sa iasa acrisoara. Daca se pune si usturoi, tot acum se pune si el taiat marunt si frecat cu putina sare. Dupa ce s-a facut maioneza, se adauga smantana si se incorporeaza usor.
Apoi se taie limba in doua pe lungime si apoi in felii subtiri.
Se adauga peste maioneza si se amesteca usor.
Rezultatul…
Pofta buna!
This entry was posted in Aperitive, Micul dejun, Preparate cu carne de vita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>