Inghetata cu nuca de cocos

O alta aroma in congelatorul meu… nuca de cocos.

Necesar:

– 100 g zahar;
– 1 plic zahar pufra vanilat (80 g);
– 150 ml lapte;
– 2 oua;
– 250 ml lape de cocos;
– 4 linguri fulgi nuca  de cocos;
– 500 ml frisca.

Se amesteca zaharul, laptele si ouale iar cand s-au omogenizat se pun pe foc mic.

Se amesteca iar cand incepe sa fiarba si sa se ingroase compozitia se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Pentru a grabi racirea eu pun cratita in chiuveta, astup scurgerea si dau drumul la apa rece amestecand din cand in cand crema.
Cand s-a racit, se adauga laptele de cocos, fulgii, se omogenizeaza bine si apoi se incorporeaza in frisca batuta.
Se toarna crema in vase cu capac si se baga in congelator pentru minim 4 ore. Inainte de servire se scoate cu minim 10 minute.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri, Inghetata. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>