Gratin cu macrou afumat

DSC_5081

Gratin cu macrou afumat este o reteta foarte simpla si delicioasa cu ingrediente cheie: macrou afumat, hrean, marar. Am descoperit mancarica asta acum vreo 3 ani intr-una dintre revistele GoodFood. De data aceasta, l-am facut pe la 12 noaptea si l-am luat a doua zi la pachet. (de fapt in aceeasi zi :) )

Necesar:

  • 200 g macrou afumat;DSC_5071
  • 600 g cartofi;
  • 150 ml smantana pentru gatit;
  • 2 lingurite hrean;
  • 80 ml apa;
  • 2 fire ceapa verde sau o ceapa mica uscata;
  • 1/2 legatura de marar;
  • sare si piper
  • 30 g unt.

Se curata cartofii si se taie cuburi cam de aceeasi dimensiune.

Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert pentru cartofi. Cand a ajuns la punctual de fierbere, se adauga cartofii si se lasa 7 minute. Daca se foloseste ceapa uscata, se pune si ea la fiert impreuna cu cartofii si apoi se arunca.

Se scot, se scurg si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Se rupe fasii macroul afumat, insa fara piele si oase. Se imprastie peste cartofi impreuna cu ceapa verde taiata si mararul.

DSC_5074

Se face un sos din smantana, apa, hrean si se potriveste de sare si piper.

DSC_5076

Se toarna peste cartofi si macrou, astfel incat sa ajunga peste tot.

DSC_5078

Se taie restul de unt in bucatele si se adauga deasupra.

DSC_5080

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 minute.

Rezultatul…

DSC_5081

Pofta buna!

 

This entry was posted in Cine rapide, Pentru "Pachet", Preparate cu peste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− five = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>