Gogosi pentru eclere (choux)

Gogosile pentru eclere se fac foarte usor. Voi posta acum reteta mamei, dar de curand am mai descoperit si o alta pe care o voi incerca si o voi impartasi voua.
Se pot umple atat cu creme dulci cat si sarate.
Creme sarate: Branza proaspata de vaci amestecata cu unt si marar…

Scurt si la obiect:

– 1 cana apa;
– 1/2 cana ulei;
– 1 cana faina;
– 5 oua.

Eu am folosit o cana de 300 ml. Se masoara mai intai faina, se pune deoparte; apoi intr-o craticioara mica se toarna o cana de apa si jumatate de ulei. Se lasa sa fiarba.
Cand fierbe, se ia de pe foc, si se toarna toata faina deodata. Apoi cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se mai pune 1 minut pe foc amestecand in continuu.

Se lasa sa se raceasca; apoi se adauga cate un ou si se amesteca bine, bine pana ce aluatul devine fin si cremos.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul unei lingurite (e mai comod si mai rapid), sau a unui pos, sau chiar a unei pungi taiate la un colt se formeaza gogosile. Eu prefer sa fac gogosele mici pentru a manca mai multe :) dar se pot face si alungite ca pentru clasicele eclere. Trebuie lasat spatiu unde ele pentru ca vor creste.
Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute, pana cand au crescut si s-au rumenit usor. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 minute pentru ca nu mai cresc.
Rezultatul…
Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri. Bookmark the permalink.

One Response to Gogosi pentru eclere (choux)

  1. Roxana says:

    Inca o reteta magica bifata:) au iesit foarte bune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>