Gogosi cu lingura

“Of, mama care faci gogosi,
Tu le faci, tu le mirosi,
si le dai la puturosi!”

Aveam o restanta pentru o reteta de gogosi simplu de facut, pufoase si foarte bune. Asa ca m-am apucat de treaba…

Necesar:

– 500 g faina;
– 3 linguri zahar;
– 2 oua;
– 140 g iaurt;
– 1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata;
– 1 varf lingurita praf de copt;
– coaja de la 1/2 lamaie;
– aproximativ 100 ml lapte (cat cere faina);
– ulei pentru prajit;
– zahar pudra pentru pudrat.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mai intai amestecam faina, drojdia si praful de copt si lasam 15 minute.

Apoi amestecam ouale cu zaharul cu o furculita, si turnam amestecul peste faina impreuna cu iaurtul si coaja de lamaie.

Amestecam cu o lingura si turnam lapte caldut pana devine o coca destul de vartoasa.

Se lasa la crescut in loc caldut pana isi dubleaza volumul pentru apoximativ 1 ora.

Cu o lingura se ia aluat si se pune in ulei incins. Cu ajutorul unei lingurite si formeaza o gaura in mijlocul gogosii pentru a se praji uniform si a nu ramane coca cruda la mijloc.
Se rumesec pe ambele parti si se scot pe un platou si se pudreaza.

Rezultatul…

Pentru a se pastra pufoase se pun intr-un vas cu capac si se lasa o mica deschizatura pentru a iesi aburul. Se poate folosi un prosop de hartie impaturit pus intre vas si capac.
Pofta buna!
This entry was posted in Dulciuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 5 = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>