Fusili cu sos de smantana si cascaval

Reteta de fusili cu sos de smantana si cascaval o stiu de la o prietena care m-a salvat dintr-o situatie delicata: trebuia sa fac ceva repede si bun, in conditii de camin, adica la resou. :) De atunci o fac cu mare drag pentru ca este foarte buna si se face foarte repede, plus ca e apreciata inca de cel pentru care am facut-o prima data. Ingredinetele care fac toata magia sunt usturoiul si piperul negru.
Asadar daca nu avem timp si ne e foame, avem nevoie de:


– 250 g sunca presata;
– 600 g smantana;
– 250 g cascaval ras;
– 1 borcan ciuperci;
– 5 catei usturoi;
– 50 g unt sau putin ulei pentru calit;
– 250 g fusili;
– sare si piper.

(ingredientele sunt pentru 4 portii)

Intr-o cratita mare se pune apa la fiert pentru paste si se respecta apoi indicatiile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incinsa se pune untul sau uleiul impreuna cu usturoiul taiat feliute. Se amesteca putin, pana incepe usturoiul sa-si dezvaluie aroma. Apoi se adauga sunculita.

Se lasa sa se rumeneasca un pic si se adauga ciupercile.
Dupa ce s-au prajit si ele 3 minute se adauga smantana, sarea si piperul negru.
Se lasa smantana sa ajunga sa fiarba, se adauga cascavalul si se amestaca usor pana se topeste.
Intre timp pastele s-au fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg iar sosul se toarna peste ele. Se amesteca usor si se serveste repede pentru a ne bucura de cascavalul topit.
This entry was posted in Cine rapide, Paste. Bookmark the permalink.

One Response to Fusili cu sos de smantana si cascaval

  1. Roxana says:

    Bifat, bune rau de tot :) in 30 de minute sunt in farfurie, pregatite de savurat:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 × = eighteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>