Farfelle cu carbonara si mazare

DSC_4171

Nu mai stiam ce sa fac repede de mancare si am gasit o super reteta in cartea lui Jamie Oliver. In 15 minute este gata iar combinatia de arome si texturi…o nebunie!

Necesar pentru 2 persoane:

  • 200 g farfelle;
  • 150 g bacon afumat;
  • 1 mana de mazare;
  • 1 ou;
  • 100 ml smantana lichida;
  • cateva frunzulite menta proaspata;
  • parmezan dupa preferinte – noi am folosit 60 g;
  • sare si piper.

Se pun pastele la fiert in apa sarata clocotita si se lasa sa fiarba conform timpului specifict pe ambalaj. Inainte cu 1-2 minute de a fi gata, se adauga mazarea.

Feliile de bacon se taie in fasii si se prajesc pana devin aurii si crocante. Intr-un castron se bate usor oul si apoi se omogenizeaza bine cu smantana.

Dupa ce au fiert pastele si mazarea se scurg. Se rastoarna peste baconul prajit si se amesteca.

Cand sunt inca aburinde, dar nu fierbinti se adauga sosul si se amesteca pana cand oul se gateste (pana cand nu se mai intinde sosul pe lingura). Daca pastele sunt prea fierbinti, oul se face brusc si devine un fel de omleta. Daca sosul s-a pus cand pastele erau prea racorite, se mai poate pune cratita putin pe foc si se amestea. Cu atentie la reactia oului :)

Se taie menta marunt, se amesteca in paste.

Se pun in farfurii si se presara parmezan deasupra.

Rezultaul…

DSC_4173

DSC_4174

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Paste and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ two = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>