Fajita cu carne de pasare

DSC_5349

O alta reteta care ne salveaza serile: Fajita cu carne de pasare. M-am inspirat din carte lui Ainsley Harriott. Se poate face si cu carne de vita cu care iese si mai gustoasa, dar cum aveam in casa doar piept de pui…ne descurcam cu ce avem.

Necesar:DSC_5342

  • 500 g piept de pui;
  • 3 ardei carnosi de diferite culori;
  • 2 cepe;
  • 200 g smantana fermentata;
  • 1 salata;
  • 3 linguri ulei;
  • lipii dar de preferat sunt tortillas;
  • sare si piper.

Se serveste impreuna cu porumb, branza emmentaler, salsa de rosii… si cu orice altceva dupa gust :)

Carnea se spala, sterge si taie fasii subtiri. Se asezoneaza.

Ardeii se spala, sterg si taie fasii groase.

DSC_5344

Ceapa se taie rondele.

Intr-o tigaie mare se incing 2 linguri de ulei. Se adauga ardeii si ceapa. Se tin pe foc mare timp de aproximativ 5 minute amestecand mereu. Legumele trebuie sa se inmoaie putin si sa se rumeneasca.

Se scot pe o farfurie.

Se adauga si restul de ulei, adica o lingura :) si se adauga carnea de pui, se amesteca in continuu pana cand se patrunde si se rumeneste bine. Daca tigaia nu este suficient de mare se poate imparti carnea in doua, cat sa fie suficient loc pentru rumenire si nu pentru inabusire.

Dupa acest pas se adauga la loc in tigaie ardeiul, ceapa si carnea. Se amesteca 1 minut la temperatura ridicata, timp suficient pentru a-si imprumuta aromele.

DSC_5345

Se serveste imediat alaturi de porumb, cascaval, smantana…si ce mai e bun prin frigider :)

Rezultatul…

DSC_5348

DSC_5351

DSC_5352

Pofta buna! 

 

 

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu carne de pasare and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × 9 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>