Pentru iubitorii de ciocolata…spuma cu trei tipuri de ciocolata este un adevarat rasfat.
Se prepara foarte usor si este un mod de a manca multa ciocolata…elegant
Aceasta este o reteta din cartea mea draga cu o tona de zahar “Deserturi pentru zile fericite” de Guillemette Auboyer si Eve Marie Briolat pe care eu am simplificat-o putin deoarece intre straturile de ciocolata ar fi trebuit sa mai pun bezele sfaramate sau biscuiti zdobiti sau bucatele de fructe uscate; dar eu am vrut doar CIOCOLATA!
Necesar:
In trei boluri se aseaza ciocolata taiata fin.
Se pun la fiert 150 ml smantana si se toarna in fiecare bol, peste fiecare tip de ciocolata cate 50 ml. Se lasa sa se topeasca ciocolata si apoi se omogenizeaza pana se obtin trei creme lucioase, de culori frumoase…
Restul de frisca se bate spuma si se incorporeaza usor cate 100 ml in fiecare bol.
In 6 pahare se imparte mai intai spuma de ciocolata neagra pentru ca este mai densa, apoi cea de ciocolata cu lapte si la sfarsit cea de ciocolata alba.
Daca o doriti imbogatita…intre straturi puteti pune bezele, biscuiti sau fructe uscate…bucatele…
Partea urata este ca inainte de a o putea savura trebuie sa stea minim 3 ore la frigider
Rezultatul…