Am revenit dupa o lunga absenta cu o idee de “pachetel” pentru scolari sau pentru un mic dejun dulce: “Fursecuri cu banane si ciocolata”. Reteta este preluata din cartea “Deserturi pentru zile fericite” de Guillemette Auboyer si Eve-Marie Briolat, dar am obtinut o varianta cu mai putin zahar: 100 g fata de 160 g cat este mentionat in reteta originala.
Se fac foarte usor si rapid: 15-20 minute si gata, le putem manca deja
Necesar:
- 1 banana medie;
- 120 g unt la temperatura camerei;
- 100 g zahar;
- 1 ou;
- 200 g faina;
- 100 g fulgi de ovaz;
- 5 g praf de copt;
- 100 g ciocolata neagra.
Primul pas: pasarea bananei cu o furculita pana se obtine un piure.
Intr-un castron se mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine o spuma.
Se incorporeaza banana zdrobita impreuna cu oul.
Se adauga faina, fulgii de ovaz si praful de copt.
Iar la final…ciocolata taiata bucatele.
Se acopera o tava mare cu hartie de copt. Cu ajutorul unei lingurite se aseaza gramajoare de aluat care se preseaza usor cu dosul linguritei si de baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10-15 minute pana se rumenesc usor.
Se lasa sa se raceasca in tava.
Rezultatul…
Pofta buna!