Fursecuri cu banane si ciocolata

Am revenit dupa o lunga absenta cu o idee de “pachetel” pentru scolari  sau pentru un mic dejun dulce: “Fursecuri cu banane si ciocolata”. Reteta este preluata din cartea “Deserturi pentru zile fericite” de Guillemette Auboyer si Eve-Marie Briolat, dar am obtinut o varianta cu mai putin zahar: 100 g fata de 160 g cat este mentionat in reteta originala. … Continue reading

Posted in Biscuiti&fursecuri | Tagged , , | Leave a comment

Financier cu zmeura

Financier cu zmeura…o prajitura interesanta: blat dens cu migdale, zmeura usor acida si crema fina cu ciocolata alba… Necesar: 15 albusuri; 240 g zahar; 210 g pudra migdale; 90 g faina; 210 g zahar pudra; 90 ml smantana lichida; 200 g zmeura; 400 g ciocolata alba; 400 g branza proaspata. Galbenusurile nu au fost risipite 10 dintre ele au ajuns … Continue reading

Posted in Dulciuri, Prajituri | Tagged , , , , | 1 Comment

Spuma cu trei tipuri de ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolata…spuma cu trei tipuri de ciocolata este un adevarat rasfat. Se prepara foarte usor si este un mod de a manca multa ciocolata…elegant Aceasta este o reteta din cartea mea draga cu o tona de zahar “Deserturi pentru zile fericite” de Guillemette Auboyer si Eve Marie Briolat pe care eu am simplificat-o putin deoarece intre straturile de … Continue reading

Posted in Ciocolata de casa, Dulciuri, Prajituri | Tagged , , , , , | Leave a comment

Pannacotta cu vanilie

Mai nou sunt tare incantata de retetele de pannacotta. Rezultatul este racoros, aromat si poate fi combinat cu tot felul de sosuri si arome. Reteta de pannacotta cu vanilie …inspiratie nea Gordon, este foarte usoara; atat ca proces cat si ca textura, ca am mai facut si unele cu smantana si ciocolata care…sunt chiar foare serioase – reteta lor putin … Continue reading

Posted in Dulciuri | Tagged , , , , | Leave a comment

Placinta cu fructe de padure

O reteta de placinta cu fructe de padure aromata si acrisoara. Am folosit afine si zmeura dar se pot adauga cu succes si mure. Necesar: 1 kg fructe de padure; 100 g zahar; 3 linguri faina; 1 lingurita scortioara; 1/2 lingurita nuscoara; 1 ou; 1 lingura zahar brun; blat Italia (2). Blatul se imparte in doua parti egale. Una se … Continue reading

Posted in Dulciuri, Placinte, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment