Dorada in crusta de sare

DSC_3775

Un fel de mancare incredibil de usor de facut si cu o aroma si o textura deosebite!

Cand am curatat pestele am simtit mirosul marii, iar cand l-am bagat si in sare…toata casa mirosea ca o pescarie la malul marii. Si uite asa un miros te face parca sa simti si briza :)

Necesar:

  • 2 dorade;
  • 1,5 sare grunjoasa;
  • piper.

DSC_3742

Se curata pestii, se spala si se tamponeaza cu prosoape de hartie. Intr-o tava se presara un strat de sare, se aseaza pestii frecati cu putin piper si apoi se acopera totul cu restul de sare.

DSC_3743

DSC_3745

 Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 minute, pana cand sarea din jurul pestilor se face maronie.

Apoi se sparge usor sarea si se scoate pestele care isi va lasa pielea lipita de sare. Pentru a merge treaba mai usor recomand o tava mai mare si mai multa sare, pentru ca in cazul meu, m-am cam chinuit pana am scos primul peste, iar la cel de-al doilea, daca am avut spatiu de desfasurare a mers mult mai usor.

DSC_3764

Noi am servit cu sos de smantana si mustar. Delicios!

Rezultatul…

DSC_3766DSC_3776

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu peste. Bookmark the permalink.

One Response to Dorada in crusta de sare

  1. Nu e prea sarat deloc, ca pielea se lipeste de sare si se scoate doar carnea la care sarea nu a ajuns. Este super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>