Creveti cu tagliatelle

“Creveti cu tagliatelle” i-am descoperit in “saptamana noastra de miere” intr-un restaurant din centrul orasului Praga. Aceasta reteta o facem ori de cate ori vrem ceva bun si rapid. …si avem creveti in congelator.

Pozele cu preparatul final nu sunt foarte reusite pentru ca ni s-a descarcat aparatul foto, si am recurs la telefon :).

Necesar:

  • 1 punga 400 g de creveti decorticati;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 50 g unt;
  • 200 g tagliatelle;
  • sare si piper.

 

Se pune la fiert apa cu sare pentru paste. Cand apa a dat in clocot, se pun tagliatelle si se lasa conform timpului indicat pe ambalaj.

Cu 5 minute inainte de terminarea timpului de fierbere a pastelor, intr-o tigaie se topeste untul, se adauga crevetii si se lasa 2-3 minute amestecand din cand in cand.

Partea alba a cepelor se taie rondele subtirele, iar frunzele in bucati cu lungime de 6-7 cm.
In tigaie cand aproape sunt facuti crevetii se pune ceapa taiata si se mai lasa pana 1 minut.

Daca lasam prea mult, ceapa isi pierde culoarea frumoasa si devine maronie. Bineinteles ca se pierde si din gust! Crevetii congelati sunt de obicei prefierti, iar daca ii lasam prea mult in tigaie riscam sa devina fazi si sa scartaie in dinti.

Rezultatul…

This entry was posted in Cine rapide, Paste, Preparate cu fructe de mare and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 3 = twelve

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>