Cremschnit (Prajitura desteapta)

DSC_5111

Facusem mai demult aceasta reteta dar sub denumirea de “Prajitura desteapta”. Zilele trecute frunzaream cartea Silviei Jurcovan si vad “Cremschnit”. Initial am crezut ca e reteta originala cu foi crocante si crema de vanilie, dar nu! mi-a adus aminte de aceasta prajitura rapida si delicioasa, ideala si pentru copii. Al meu cel putin este mare fan!

Necesar:DSC_4987

  • 10 oua;
  • 250 g zahar;
  • 300 g faina;
  • 250 g unt;
  • 1 litru lapte;
  • vanilie.

Se topeste untul si apoi se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga 125 g zahar si se amesteca bine cu un tel sau mixer, pana cand devine o crema.

DSC_4991

Se bat albusurile impreuna cu restul de zahar pana devin o bezea tare.

DSC_4990

In crema de unt se adauga galbenusurile, faina si apoi laptele putin cate putin.

DSC_4992

DSC_4993

Se adauga bezeaua si se amesteca usor cu miscari de jos in sus.

Compozitia va arata ca o smantana subtire. Nu intra in panica! Pune repede compozitia intr-o tava maaaaaaaaareeeee (40/28) unsa cu unt si tapetata cu faina, si bag-o la cuptor la foc mic o ora si 15 minute.

DSC_4994

Cand va fi gata, va fi aurie, iar smantana noasta subtire se va transforma intr-un blat pufos si o crema densa de vanilie. Se pudreaza cu zahar sau se serveste cu sirop de artar.

DSC_4995

Rezultatul…

DSC_5113

DSC_5114 DSC_5118

Pofta buna!

This entry was posted in Dulciuri, Prajituri and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × = 27

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>