Crema de vanilie

Aceasta este crema de vanilie pe care o folosesc la umplut eclere si tarte. Este simplu de facut si foarte aromata.

– 300 ml lapte;
– 3 linguri faina;
– 200 g zahar (am folosit 2 plicuri zahar pudra vanilat si 2 linguri de zahar tos);
– 1 lingura esenta vanilie;
– 200 unt.

Se pune laptele la fiert. Se amesteca faina cu cele 2 linguri de zahar si cu putin lapte pana se formeaza o pasta.

Cand laptele s-a incalzit, se toarna pasta cu faina si se amesteca in continuu pentru a nu se prinde.

Apoi se lasa la racit.

Intr-un alt vas se mixeaza zaharul ramas cu untul pana iese o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie. Peste crema de unt se adauga crema fiarta si se amesteca pana se omogenizeaza.

This entry was posted in Dulciuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>